Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 02-16-2008, 13:25   #3
kurtreis
V.İ.P. ÜYE

Teşekkür Etme: 7.851
1.483 Mesajina 4.042 Defa Tesekkur edildi
Tecrübe Puanı: 107374314
kurtreis Baktabul'un Çılgınıkurtreis Baktabul'un Çılgınıkurtreis Baktabul'un Çılgınıkurtreis Baktabul'un Çılgınıkurtreis Baktabul'un Çılgınıkurtreis Baktabul'un Çılgınıkurtreis Baktabul'un Çılgınıkurtreis Baktabul'un Çılgınıkurtreis Baktabul'un Çılgınıkurtreis Baktabul'un Çılgınıkurtreis Baktabul'un Çılgını
turkey Ce: Osmanlı'dan Bir Aşk Macerası

Biz her zaman söyluyoruz Osmanlının Kızlarının Güzellikleri dillere destanmıştı diye bir düşünün civanmert delikanlıları bir bakışlarıyla eriten onların gönüllerine aşk ateşi düşüren ve bu ateşin ızdırabına dayanamayıp kaçıp Yemene giden adlarına Türküler yakılan o güzel kızlarımız bir çift gözle aşkı yüreklere kazıyan kızlarımız onları öyle özledik ki Sewiyorum bu osmanlı Kızının tarifinde anlatılan o güzel kelimeler içinki ''Dediler “Gel eğlen! Şu vilayette alalım sana bir ebru hilal, lebleri zülâl, bir ruhleri âl; başı önünde, devlet yanında, ben gerdanında; benleri yıldız, dilber bir kız; kaşları yaydır, çehresi aydır; benleri çoktur, akranı yoktur; bir yüzü mâh, bir zülf-i siyah, bedir-mâh yüzlü, bir ahu gözlü, bir şirin sözlü; bakıp durmalı, cana sarmalı, hemen almalı; zülfü burmalı, saçı sırmalı, bir teni ablak, pamuktan yumşak; bir tatlı dilli, bir ince belli, yanağı güllü, neydüği belli; bu resme meşhur, gözleri mahmur, kaşları samur, elma yanaklı, kiraz dudaklı, gümüş tırnaklı; naziktir eli, çifte gamzeli, bu resme metin.
'' böyle bir tarif için insan çölleri aşar dağları geçer enginleri taşır bu güzel paylaşım için emeğiniz için size teşekkürler iyilik melekleri ve mutluluklar sizinle olsun
Saygılar
kurtreis Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Mesajiniza Tesekkur Eden Uyeler:
Sewiyorum (02-17-2008)