Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 02-16-2008, 07:23   #1
Sewiyorum
Üyeliği durduruldu

Teşekkür Etme: 1.531
812 Mesajina 3.555 Defa Tesekkur edildi
Tecrübe Puanı: 0
Sewiyorum Baktabul'un ÇılgınıSewiyorum Baktabul'un ÇılgınıSewiyorum Baktabul'un ÇılgınıSewiyorum Baktabul'un ÇılgınıSewiyorum Baktabul'un ÇılgınıSewiyorum Baktabul'un ÇılgınıSewiyorum Baktabul'un ÇılgınıSewiyorum Baktabul'un ÇılgınıSewiyorum Baktabul'un ÇılgınıSewiyorum Baktabul'un ÇılgınıSewiyorum Baktabul'un Çılgını
hımss Osmanlı'dan Bir Aşk Macerası

OSMANLIDAN BİR AŞK MACERASI

Bir bunca müddet, bir bunca eyyam, bir bunca seyran; gezdim cihanı, çektim felaket; bunca serencâm geçti başımdan. Nâgah edeydim, kâh kâh çıplak, kâh yalın ayak, kâh başı kabak; gezdim gördüm, bunca vilayet. Vardım bir şehre, çarşısı pazar; bilmeyen gezer, bilenler sezer.

Dediler, “Derviş!”, “Ne semtten geliş?”, “Var mıdır bir iş?”
Dedim “Seyyahım!” “Sâdık-ı rahim, kendime şahım, başımda külahım.” Bildirdim hâlim.
Dediler “Kanden gelirsin?”
Dedim “Ben şahım başıma.”

Dediler “Gel eğlen! Şu vilayette alalım sana bir ebru hilal, lebleri zülâl, bir ruhleri âl; başı önünde, devlet yanında, ben gerdanında; benleri yıldız, dilber bir kız; kaşları yaydır, çehresi aydır; benleri çoktur, akranı yoktur; bir yüzü mâh, bir zülf-i siyah, bedir-mâh yüzlü, bir ahu gözlü, bir şirin sözlü; bakıp durmalı, cana sarmalı, hemen almalı; zülfü burmalı, saçı sırmalı, bir teni ablak, pamuktan yumşak; bir tatlı dilli, bir ince belli, yanağı güllü, neydüği belli; bu resme meşhur, gözleri mahmur, kaşları samur, elma yanaklı, kiraz dudaklı, gümüş tırnaklı; naziktir eli, çifte gamzeli, bu resme metin.

Ben de işittim, yandım tutuştum, âteşe düştüm; hem gerçek sandım, söze inandım. Hemen gittiler, nikah ettiler, beni yettiler, alelacele gerdeğe girdim; illâ ki gördüm, bir kazma dişli, bir kazan başlı, üç otuz yaşlı, saçı dökülmüş, yüzü buruşmuş, eti karışmış…

Kapıyı açtım, hemândem kaçtım; kuş gibi uçtum.
Durmadım orda, asla Kırım’da; giderim şarka, eskidi hırka; başta bir külah, kurtardı Allah!…
alıntı

Konu cindy tarafından (06-19-2008 Saat 14:01 ) de değistirilmistir..
Sewiyorum Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Sewiyorum For This Useful Post:
kurtreis (02-16-2008)