Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 02-08-2008, 12:47   #1
damla_13
Hiç Olmamış Farzet,

damla_13 - ait Avatar

Teşekkür Etme: 1468
947 Mesajina 2744 Defa Tesekkur edildi
Tecrübe Puanı: 19 damla_13 Baktabul'un Çılgınıdamla_13 Baktabul'un Çılgınıdamla_13 Baktabul'un Çılgınıdamla_13 Baktabul'un Çılgınıdamla_13 Baktabul'un Çılgınıdamla_13 Baktabul'un Çılgınıdamla_13 Baktabul'un Çılgınıdamla_13 Baktabul'un Çılgınıdamla_13 Baktabul'un Çılgınıdamla_13 Baktabul'un Çılgınıdamla_13 Baktabul'un Çılgını
damla_13 - MSN üzerinden Mesaj gönder
Tanımlı Evden kaçan liseli kız, korumaya alındığı yurttan da kaçtı

Evden kaçan liseli kız, korumaya alındığı yurttan da kaçtı

8 Şubat 2008
Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

ADANA’da, evden kaçıp bulunduktan sonra ailesine teslim edilmek istemediği için devlet korumasına alınan 16 yaşındaki liseli kız T.M., yerleştirildiği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Sitesi’nden de kaçtı.

Gürselpaşa Mahallesi’nde oturan işçi emeklisi Ramazan M.’nin lise 2’inci sınıfta okuyan kızı T.M., 6 Ocak’ta ziyarete gittiği Yavuzlar Mahallesi’ndeki anneannesinin evinden ayrıldıktan sonra ortadan kayboldu. Baba Ramazan M. çalmadık kapı bırakmazken, polis T.M.’yi 20 Ocak’ta Çakmak Caddesi’nde dolaşırken buldu. Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürülen T.M., görüşme yapan sosyal hizmet uzmanlarına, “Babam bana eziyet ediyor. Okula göndermiyor, bu yüzden eve gitmek istemiyorum. Evden kaçtıktan sonra Abdurrahman Kuruş ile birlikte olduk. Ben onu seviyorum” dedi. Bu ifade üzerine kızın ailesine teslim edilmesini sakıncalı bulan sosyal hizmet uzmanları, T.M.’yi devlet korumasına alıp, Çocuk Sitesi’ne teslim etti.
Kızının bulunduğunu ve yuvaya yerleştirildiği öğrenen 2 çocuk babası Ramazan M., 21 Ocak’ta kızını ziyarete gitti. Yurt yöneticileri, “Evinize gelip inceleme yapacağız. Eğer kızınızın yaşam alanını kısıtlayacak durumla karşılaşmazsak, size teslim ederiz. Ancak, okumasını engellemeyeceksiniz” uyarısında bulundu. Bu konuda söz verip, yurttan ayrılan baba Ramazan M., ertesi gün yetkililerin gelmesini ve kızının teslim edilmesini beklerken, ziyarete gittiği günün akşamı kızının yurttan kaçtığı haberiyle şoke oldu.
BABANIN İSYANI
Kızının kaçmasına anlam veremediğini, yurttan kaçmasına da şaşırdığını anlatan Ramazan M. şunları anlattı:
“Kızım okula gidip gelirken, sabıkalı olduğunu öğrendiğim Abdurrahman Kurşun ile kaçtı. 15 gün sonra polis bulmuş. Kendi isteğiyle kaçtığını, bizden çekindiğini, eve gitmek istemediğini söyleyen kızımı yuvaya teslim etmişler. Ben ziyaretine gittim, görüştük. Sosyal hizmet uzmanları ev ortamını görmek için geleceklerini, inceleme sonrasında uygun görürlerse kızımı teslim edeceklerini söyledi. Aynı gece kızım yurttan kaçmış. Tel örgü ve duvarla çevrili bir binadan nasıl kaçtı anlamış değilim. Tel örgülerin boyu 3 metreden fazla. Kızım oradan nasıl kaçar? Kaçmasına nasıl göz yumdular? O daha çocuk, eğriyi doğruyu bilemeyecek yaşta. Devlet bana güvenmeyip kızımı yuvaya teslim etti, ama koruyamadı.”
Yurt yetkilileri bu konuda açıklama yapmazken, aileye verilen resmi yazıda şöyle denildi:
“Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 20.01.2008 tarihinde kuruluşumuza getirilen ve aynı gün kuruluşumuza kabulü yapılan 1992 doğumlu T.M. isimli kızınız, 21.01.2008 tarihinde saat 18.00 civarında kuruluşumuzu izinsiz terk etmiştir. Adı geçen çocuğun akıbetinin araştırılması için Emniyet Müdürlüğü’ne ve İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bilgi verilmiştir.”

Sabrımla
yazı tura
oynama[.]

damla_13 Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla