Ce: KKTC çete cenneti mi? Ben doğdum büyüdüm kıbrıstayım. şimdi ingiliz gazetelerinde çıkan haberlere bakılırsa Kıbrıs suç cenneti ama diyorum herkes şunu bilsin ingiltere türkiye ile birlikte garantör devlet konumunda. Şuan için kıbrısta 1974 den beri ateş kes antlaşması bulunmaktadır. ayrıca ingilterenin kıbrısta iki tane askeri üssüde bulunmaktadır. Kuzey tarafı yani türk tarafı ile güney tarafı yani rum tarafı iki ayrı devletdir ve ingilizlerin her iki tarafda da elçiliği bulunmaktadır. daha önce ingilterede işlenen adam öldürme suçu ile ilgili olarak zanlı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yakalanmış ve türk makamları tarafından yargılanmıştır. bu yargılama esnasında ingiliz poliside türk polisine yardım etmiş ve davalarda hazır bulunmuştur.
Peki şimdi kimsenin tanımadığı bir ülkede nasıl başka bir ülkede suç işleyen yargılanıyo ve tanımadığım deyen ülkede buna yardım ediyor.
ve yine tanımadığı ülke dediği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde nasıl elçiliği olabiliyor.
ve yine tanımadığı bir ülkede nasıl üssü buluna biliyor.
Asil NADİR'i herkes biliyorki Türkiye Cumhuriyeti istihbaratı tarafından helikopter ile kaçırıldığını.
ve yine herkes biliyorki Asil NADİR'in ingilterenin en zenginlerinden olduğunu ayrıca ingilterenin Asil Nadire karşı komplo düzenlediğini.
Şimdi ingiliz medyası rum lobisinin ateşlemesi sonucunda yine Türk tarafına dolaylı olarakda Türkiyenin AB üyeliğine çomak sormak istiyor.
kimse gerçekleri göz ardı etmesin haber yapılırken araştırılıp yapılsın.
paylaşım için tşkler |