32.gün
burnum tıkalı bugün.. sanırım tombalak beni üşüttü.. akşam annem eve gelince-bu arada annem sadece
akşamları evde oluyor sebebini anlayamadığım bir şekilde- minik bir tüpten burnumdan içeri bir kaç
damla su boca etti.. boğuluyorum sandım önce.. ama sonra rahatça nefes almaya başladım..
40,gün
herkes kırkı çıkmak gibi bir şeyden bahsediyodu, bugün anladım ne olduğunu, bir sürü tuhaf giyimli
insan evde toplandı, biri çıkıp uzuuun uzun bişeyler sölediler, beni içinde yuvarlak, kaskatı
şeylerin bulunduğu bi suda yıkadılar. canım annem o yuvarlak şeyler canımı yakmasın diye ayrı bi
çaba gösterdi, sonra da teker teker herkesin elinde dolaştım. yine salak salak mimikler yaptılar.
umarım bir daha böyle bi gün yaşamam,korkunçttu ...
45.gün
fazla süt bünyeye iyi gelmiyormuş, feci kustum, üstümdekiler ıslandı, bağırıyorum gelip şebeklik
yapıyorlar, ayıp olmasın diye susunca da gidiyorlar, ben de tekrar bağrıyorum bu sefer de "bu çocuk
çok şımardı hep yanında kalalım istiyor" diyorlar. kalkıp kafa da atamıyorum, üşüdüm ya, üstüm başım
ıslak kaldı.
48.gün
etrafıma gelen insanlar "hadi hede de", "hödö de", "gül bakayım" gibisinden şeyler söyleyip
duruyolar, bıktım artık ya... ama bugün yapacağımı yaptım, öyle diyenlerden birinin kucağındayken
kakamı yaptım. kadın kokuyu alınca anneme resmen fırlattı beni. kurtulmanın yolunu buldum. yaşasın
kötülük!!!
49.gün
annem beni "masaj yapacağım" diye bir güzel mıncıkladı, cıvık cıvık yağın içine soktu, bağrındım ama
"sağlığın için gerekli bebeğim" dedi ve devam etti, e o kadar mıncıklayınca da kustum haliyle, bu
sefer de kızdı, sanki benim suçum.
50.gün
ana kucağı denen bir yere oturttular beni, samimi söyleyeyim rahat ama bir yere kadar, ses
çıkarmadım diye saatlerle içinde bıraktılar, belim koptu, bağlamışlar bir de çıkamadım, gerçi
bağlamasalar da çıkmazdım. bir de kıvranma/gaz çıkarma hareketimi yaparken başıma taktıkları şapka
gözümü kapatıyor bunun içindeyken, hoşuma gitmiyor etrafa bakamıyorum. sonradan öğrendim ki bunun da
içinden çıkmak için bağırmak gerekiyormuş.
51.gün
ye, iç, sıç, uyu... ne büyük bir kısırdöngü" ...
prrttzzzz... aha işte yine sıçtık....
52.gün
bugun uyandım ağladım herkes uyandı. karnımı doyurdular. sonra altıma işedim, değiştirdiler. sonra
karnımı doyurdular. bu sefer de altıma sıçtım tabiki değiştirdiler. sora memeye yumuldum. sonra
altıma hem sıçtım hem de işedim, değiştirdiler. bir de gün boyu bana tuhaf tuhaf hareketler yapıp
güldüler, hepsi mal bunların. büyüyünce gösteririm be onlara
55,gün
doktora gittik yine iğne vurdu, tamam dedik, fazla ses etmedik ama sonra tuttuğu gibi soktu fitili.
ayıptır günahtır, daha sabi sübyana yapılmaz bu be