Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 11-23-2007, 14:38   #1
mavidamla
^^Mavinin Sessizliği^^

Teşekkür Etme: 4.654
2.067 Mesajina 5.518 Defa Tesekkur edildi
Blog Yazıları: 5
Tecrübe Puanı: 80278647
mavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgını
new İlk Kadın Öğretmene Hastanede Kutlama

İlk Kadın Öğretmene Hastanede Kutlama

Türkiye'nin ilk kadın öğretmenlerinden Refet Angın, bu yıl 'Öğretmenler Günü'nü hastanede geçirecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Onursal Danışmanı, 93 yaşındaki Angın, yaklaşık bir yıldır Türk Böbrek Vakfı'na bağlı İstanbul Özel Hizmet Hastanesi'nde yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları sebebiyle tedavi görüyor.

Atatürk'ün emriyle öğretmen olan Angın, son nefesine kadar çalışacağına dair Atatürk'e söz vermiş. Eğitmenliğe 17 Eylül 1936'da başlayan, öğretmen, müdür yardımcısı ve müdür olarak Anadolu'nun pek çok yerinde görev yapan Angın, "Zaten çocukluğumdan beri hep öğretmen olmak hayalimde vardı. Bu işe karşı saygım, sevgim var." dedi.

Refet Angın, Atatürk'ün kendisini kız kardeşine emanet ettiğini ve Ankara'da üniversitede okurken Makbule Hanım'ın kendisiyle çok ilgilendiğini ifade ederek, ara sıra Makbule Hanım'ın yanına Köşk'e gittiğini kaydetti. 1981 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı onursal danışmanı olarak görev yapan Angın, "Yaklaşık 78 yıldır eğitim için çalışıyorum." dedi. Hastalığı hakkında da bilgi veren Angın, 9 Aralık 2006 tarihinde hastaneye yattığını dile getirerek, "Bu yıl Öğretmenler Günü kutlamalarına gidemem herhalde. Bugüne kadar her toplantıda bulundum." dedi. Hastane Başhekimi Operatör Doktor Osman Akalın da Angın'ın yaşlılık sendromu yaşadığını söyledi.
aktif haber
mavidamla Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Mesajiniza Tesekkur Eden Uyeler:
_Emre_ (11-23-2007)