Üniversite Öğrencilerinden Köy Okuluna Destek
Kars Kafkas Üniversitesi Biyoloji Kulübü Öğrencileri, Türkiye Ermenistan Sınırındaki Yağıkesen Köyü İlköğretim Okulu'nu 3 Gün Gece Gündüz Çalışarak Onardı.
Kars Kafkas Üniversitesi Biyoloji Kulübü öğrencileri, Türkiye Ermenistan sınırındaki Yağıkesen Köyü İlköğretim Okulu'nu 3 gün gece gündüz çalışarak onardı.
2005 yılında üniversitede kurulan ilk kulüp olma özelliğini taşıyan ve 200 üyesi bulunan Biyoloji Kulübü, Karslı hayırsever iş adamlarının da desteğiyle eğitim-öğretime yönelik çalışmalar yapıyor. Bunun en güzel örneği, geçtiğimiz günlerde Türkiye-Ermenistan sınırındaki kent merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan 13 öğrencili Yağıkesen İlköğretim Okulu'nda yaşandı. Okulun 26 günlük öğretmeni Emre İrge'nin Biyoloji Kulübü'ne başvurmasıyla kulüp yöneticileri ve öğrenciler harekete geçti. Kulüp Başkanı
Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yalçın Dicle ve üyeler, "Sınırın uç noktasında unutulmuş hayatlara dair" sloganıyla yola koyuldu. Renkli geçen yolculuğun ardından köye varan üniversite öğrencilerini ilköğretim okulunun öğrencileri ve
Okul Müdürü Emre İrge karşıladı. Yıpranmış, sıvaları dökülmüş okulun duvarları boyanarak, pencereler, merdiven tamir edilip, bayrak direği yenilendi. 3 gün boyunca okulu tamir etmek için çalışan öğrenciler, okulda bir de kütüphane oluşturdu.
Öğrenciler, dinlenme saatlerinde ise köylülerle birlikte derede balık tutup, ata bindi. Geceleri okul önünde ateş yakıp eğlenen öğrenciler için köylüler davul-zurna eşliğinde eğlence düzenledi.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından okulun açılışı gerçekleştirildi. Köylülerin de katıldığı programda bir konuşma yapan Biyoloji Kulübü Başkanı Yalçın Dicle, köylülere desteklerinden dolayı teşekkür ederek, yapılan hizmeti korumalarını istedi. Öğrencilere içerisinde kitap ve kırtasiye malzemelerinin bulunduğu okul çantaları dağıtılmasının ardından Biyoloji Kulübü öğrencileri mini bir konser verdi. Birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği konserde köylüler, üniversite öğrencileriyle halay çekti.
(İhlas Haber Ajansı)