Alıntı:
moonlight´isimli üyeden Alıntı
benimde anlamadığım olay...burjuva evladı bir şehit yok...çoğu gariban,çoğu başörtülü...anaların evlatları...hani laiklik elden gidiyordu başörtüsüyle... giden laikliği,cumhuriyeti,devleti yine başörtülü anaların doğurduğu aslanlarla kurtarmaya çalışıyorlar...din ve devlet işlerini birbirine karıştırma,ayrımcılık yap insanları bezdir...sonra kalk ölülere şehit de...şehitlik dini bir terim...hani laiktin...ben laik değilim...cinayete kurban verdiğiniz evlatların analarıda babalarıda laik değil...işlerine gelince laik bir ordu gelme oğlunun yemin törenine diyecek kadar...her nabza göre şerbet mevcut...3-5 çapulçuya boyun eğiyorlar sonrada... kandırıyorlar anaları babaları...şehit masallarıyla...şehit oldu oğlun onurlan gururlan diye...niye o gururu kendileri yaşamıyorlar...hiç mi erkek evlatları yok mu generalların yüksek rütbeli askerlerin...nerde yapıyorlar askerliklerini...babalarının tugaylarında mı,mangalarında mı? nerde?hadi burda durum bu...ülkenin başbakanının oğlu askerlik yapmadı...neden?ne ayrıcalığı var?yok efendim hasta...ne hastası?beyninde sorun varmış...nasıl bitirdi üniversiteyi...nasıl evlendi...nasıl yüzdürüyor gemileri...askerlik gelincemi kullanamıyor beynini!!!!yan gelip yatma yeri değil tabi askerlik...eeee o da haklı...çoğu askeri musalla taşında yatarken görüyor hep!!!!!tüm bu yaşanan yaşatılanlara rağmen balık hafızali halk baş etti bunları başımıza... |
Yazını okurken o kadar kötü oldum ki düşüncelerimdi yazdıkların. Senin gibiler yada bizim gibiler yok artık. Yürek kalmamış bu memlekette. Tarihimize bakıyorumda dedelerimiz,ninelerimiz bizim bu halimizi görselerdi ne yaparlardı acaba? Bizi bölmek isteyenlere inat Laiklik dersi vermemiz gerek. Tuturmuşlar lailik, şeriat geliyor ya bırakın eşitliği savunuyorsan ...
Şehitlerimiz en iyi mertebelerdeler bazen demiyor değilim keşke erkek olsaydımda bende şehit olmaya hak kazansaydım diye. Haberlerde izledim askerlerimizin hikayelerini bu sefer izlemek istedim... göz yaşı, kin nefret, düzene haykırış, ağlayış SESİMİZİ DUYAN YOK .... diyişler. bir gün bizim evlatlarımızda olacak ben evlatlarımı bu düzende şehit vermek istemezdim...pisi pisine......
BU KADAR ASKER ŞEHİT OLUNCA MI BAZI ŞEYLER ANLAŞILMALIYDI. İLLAKİ CAN YAKILMALI ....
BUNUN ÖCÜ ALINIR...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...