10-01-2007, 16:06
|
#1 |
| ^^Mavinin Sessizliği^^
Teşekkür Etme: 4.248
1.902 Mesajina 5.110 Defa Tesekkur edildi
| Sevgilisine saldıranı öldürene 10 yıl hapis Sevgilisine saldıranı öldürene 10 yıl hapis İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)
SAMSUN’da sokak ortasında kız arkadaşını taciz eden ve kafasına silah dayayan 32 yaşındaki Özgür Yılmaz’ı bıçaklayarak öldüren 30 yaşındaki Ersan Aslan, “O an ne yaptığımı bilmiyorum'' dedi. Mahkeme, sanığın ölene karşı bir uyarıda bulunmadığını belirterek, olayın ‘ağır tahrik altında meydana geldiği’ kanaatine varıp Aslan’a 10 yıl hapis cezası verdi.
Yenidoğan Mahallesi’nde 2006 yılının Şubat ayında meydana gelen olayda, bir restoranda garson olarak çalışan 25 yaşındaki Songül Merkit, iş çıkışı saat 01.00 sıralarında evine giderken, aralarında Özgür Yılmaz’ın da bulunduğu 3 kişinin saldırısına uğradı. İddiaya göre, genç kızı zorla bir eve sokan aşırı derecede alkollü gençlerden Özgür Yılmaz, Merkit ile cinsel ilişkiye girmek istedi. Ancak Yılmaz’ın arkadaşları, aynı mahallede oturdukları genç kızı tanıyınca olaya müdahale etti ve Merkit’in gitmesine izin verdi. Dışarıya çıkan genç kız hızlı adımlarla evine doğru giderken, Özgür Yılmaz tekrar genç kızın önünü kesti. Yılmaz, evine 50 metre kala genç kızı saçlarından tutup sokak ortasında sürüklemeye başladı. Kendisine direnen ve bağırarak yardım isteyen Merkit’in kafasına silah dayadı. BALKONDAN GÖRÜP KOŞTU
Bağırmalar üzerine balkona çıkan Ersan Aslan, sokakta sevgilisine birinin saldırdığını görünce evden aldığı ekmek bıçağıyla birlikte koşarak sokağa çıktı. Aslan, sevgilisini yere yatıran, üzerine çıkan ve başına silah dayayan Özgür Yılmaz’ı boğazından üç kez bıçakladı. Yılmaz kaldırıldğı hastanede yaşamını yitirirken, Aslan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bugün Samsun 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıkan Ersan Aslan şunları söyledi:
“Songül ile 2 yıldır birlikte aynı evde yaşıyorduk. Gece otururken bir çığlık duydum ve ne oluyor diye bakmak için balkona çıktım. Bakınca bir kişinin Songül’ü saçlarından sürüklediğini, kafasına silah dayayarak onu arabaya bindirmeye çalıştığını gördüm. Elinde silah olduğu için ben de aşağıya inerken mutfaktan ekmek bıçağını aldım. Özgür, Songül’ün kafasını ayaklarının arasına sıkıştırmış, silahı kafasına dayamıştı. Onu öyle görünce ölmek istedim. Ve o an ne yaptığımı bilmiyorum. Böyle olmasını istemezdim. Ama bütün olan biteni balkonda oturup seyredemezdim. Beraatimi istiyorum.'' NEFSİ MÜDAFAA SAYILMADI
Mahkeme, olayda nefsi müdafaanın oluşmadığını belirterek, sanığın 2 katlı evden inip 50 metre kadar koştuğunu, ancak bu sırada ölenin silahını ateşlemediğini ve sanığın ölene karşı bir uyarıda bulunmadığını belirtti. Olayın ‘ağır tahrik altında meydana geldiği’ kanaatine varan mahkeme, sanık Ersan Aslan’a cinayet suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. Azmettirme iddiasıyla yargılanan ve 4 ay cezaevinde kalan Songül Merkit ise beraat etti. milliyet |
| |