Türk yazarın kitabı Hollywood'da sinemaya uyarlandı
İZMİR, (DHA)
ABD'de yaşamını sürdüren yazar Tülay Pırlant'ın 2003 yılında kaleme aldığı ‘Rüzgarlı Şehir’ adlı kitabı Hollywood'da sinemaya uyarlandı. 2003 yılındaki ilk basımından itibaren Amerikalı okurların yoğun ilgisiyle karşılaşan ve bu özelliğiyle Hollywood yapımcılarının da dikkatini çekmeyi başaran ‘Rüzgarlı Şehir’, Leslie Bates tarafından senaryolaştırıldı, yönetmen Aclan Bates de drama türündeki eseri ‘Broken Angel’ adıyla beyaz perdeye başarıyla taşıdı.
Manisa'da doğan, Karşıyaka Ticaret Lisesi'nde bir süre İngilizce öğretmenliği yaptıktan sonra Amerika'ya yerleşen ve Chicago'da Ege Varlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Kasım Pırlant ile evlenen Tülay Pırlant ilk kitabı olan ‘Rüzgarlı Şehir’de yakaladığı başarıda, iyi bir gözlemle konuları gerçek olaylardan almasının ve güçlü öykü kurgusunun büyük pay sahibi olduğunu söyledi. Aynı zamanda Ege Varlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan yazar Tülay Pırlant kitabında; Chicago'da Cafe Bellini adlı bir restorana gelip giden, çeşitli uluslardan bir avuç insanın hayatlarının kesiştiği bir zaman parçasında, yaşadıkları ilginç olayları anlatıyor.
Leslie Bates tarafından senaryolaştırılan, yönetmen Aclan Bates'in ‘Broken Angel’ adıyla beyaz perdeye taşıdığı drama türündeki filmde başrolleri Nehir Erdoğan, Nilüfer Açıkalın, Patric Muldoon, Fay Masterson, Devon Odessa, Ajla Hodzic gibi oyuncular paylaşıyor. Bu ay gösterime girecek olan ***** Türkiye'de de ‘Meleğin Sırları’ adıyla sinema severlerle buluşacak.
Ekim ayında, GOA Yayınları'ndan yeni baskısı çıkacak ‘Rüzgarlı Şehir’ (Meleğin Sırları) kitabının filme çekilmesini değerlendiren Pırlant, bu projenin bir Türk yönetmen ve Türk oyuncuların da içinde olduğu kadro tarafından sinemalaştırılmasının kendisi için büyük mutluluk kaynağı olduğunu söyledi. Pırlant, “Meleğin Sırları, bir filme sığmayacak kadar derin. Bu kitapta gözlemlerime dayanarak; Amerika’da tutunmaya çalışan Türk toplumunun fırtınalı ve çileli varoluş mücadelesini anlatmaya çalıştım. Bugüne kadar medyada hep başarılı Türkler anlatıldı; onlar elbette gurur kaynağımız, amacımız Amerika’daki kaliteli Türk nüfusunu artırıp orada yaşayan diğer toplumlar gibi gerçek bir Türk varlığını hissettirmek'' dedi.
Pırlant, “Ben bu kitabımda Amerika'da zor koşullarda yaşam mücadelesi verip başaramayanların, insanın yüreğini acıtan hüzünlü öykülerine yer verdim. O filmlerde gördüğünüz, hayalleri süsleyen ‘Amerikan Rüyası’nı yaşamak öyle kolay birşey değil. Bunun en çarpıcı örneklerinden biri filme konu olan, Amerika’da kaybolan Türk kızı Ebru’nun; insanın tüylerini diken diken eden bir kabusa dönüşen öyküsüdür. İnsan iki kültür arasında bocalayıp kendi öz kimliğini kaybedebilir. Tıpkı kahramanımızın ne Türk kızı Ebru, ne de takma adıyla Abby olmayı başaramamasının yarattığı bunalım ve acı sonuçlarında olduğu gibi. Çevremde birçok Ebrular gördüm ve duydum. Yazdıklarımın aynı zamanda bir uyarı olmasını istedim. Kitabın yeni baskısı ekim ayında çıkacak. Okuyucular, filme sığmayan, dehşet veren tüm ince ayrıntıları kitapta bulabilecekler'' dedi.
milliyet