Merhaba arkadas, öncelikle bu önemli konuda bilgilendirdigin için sana tesekur ederim.
Ben fransa'da yasiyorum, ve 2001 yilinda onaylanan yasa yüzünden, ermeni soykirim iddialarina tam anlamiyla tabu koyuldu, tartismalar kabul edilmiyor.
Hiçbir Türk kamu ortaminda soykirim iddialarini reddetme hakkina sahip degil ve itiraz edenlere ceza uygalaniyor. Hatta delil gösterildigi halde yadsima diyerek kesip atiyorlar.
Bu çok üzücü, okulda kardeslerime Türkler tarihinde soykirim yapmistir diye anlatiyorlar, tarih ögretmeni bunu anlatinca kardesim "hayir soykirim olmamistir" dedi ve daha fazla bilgiye sahip olmadigi için birsey ilave etmeden derse devam etmisler.
Eve dönünce "abla yalan söylüyorlar degilmi " dedi bana kardesim, "dünyada gerçeklestirilen soykirimlar arasinda örnek olarak gösteriliyor, nasil olur " dedi , ve kardesim bana bunun asli olup olmadigini soruyor..
inanirmisiniz o an çok öfkelendim. Oturup kardesime anlattim 14 yasinda bir gencin anlayabilecegi sekilde anlattim "hiçbir süphen olmasin bu konuda diyerek noktaladim" , fakat düsünmeden edemiyorum..Osmanli Devletine ve biz torunlarina çok büyük bir haksizliktir bu yasa !
Ben ne kadar yabancilarla fikirlerimizi tartirssakta bazen iddialara cevabim yetmiyor çunku israel ve amerika hariç bütün ülkeler soykirimi var sayiyorlar diyorlar.
Gerçekten gurbetçiler için zor bir durum.
Neden geç kaldik ?
Neden bu yalanlarin, bu propaganda'nin dünyaya yayilmasina izin verdik ?
Bu konuda bilgi ve öneri olanlari zevkle dinlerim.