Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 09-10-2007, 08:10   #1
mavidamla
^^Mavinin Sessizliği^^

Teşekkür Etme: 4.586
2.023 Mesajina 5.414 Defa Tesekkur edildi
Blog Yazıları: 5
Tecrübe Puanı: 61226550
mavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgınımavidamla Baktabul'un Çılgını
eylem Hayrunnisa Gül Tesettürle Çıkacaksa Paris'e Gitsin. BU İNSANLAR BİZİM İNSANLARIMIZ MI

Tesettürle Çıkacaksa Paris'e Gitsin

Hayrunnisa Gül içkili davete katılamaz. Eğer katılacaksa, Paris’teki bir modaevinden tesettüre girsin. Bastıracak parayı Yves Saint Laurent’e...
Akşam'dan Nagehan Alçı'nın, Mehmet Şevket Eygi'yle yaptığı röportajın ilgili bölümü:
Müslüman adam hanımını içkili davetlere çıkarmaz
Devletin resepsiyonlarında başörtüsü olup olmaması ile ilgili “Bu tartışılmaz, çünkü kadının resepsiyonlarda bulunması doğru değil” diye yazdınız.

- 1923’te başlayan bir cumhuriyetimiz var. Çok eski değil. Cumhuriyetimiz boyunca cumhurbaşkanları eşleri hep gölgede kalmış.

Hepsi için aynı şeyi söylemek güç ama.

- Hanımların sahnenin ortasına çıkması Turgut Özal zamanında oldu. Semra Hanımefendi’yle. Ülkelerin örf ve adetleri vardır ve bunlar cumhurbaşkanlarını da kapsar.

Bizim örf ve adetlerimiz kadınların gölgede kalmasını mı söylüyor?

- Evet. Bu coğrafyada 1000 yıllık mazimiz var. Baktığımız zaman hanımların kamuda öne çıkmadıklarını görüyoruz.

Gölgede kalmak doğru bir duruş mudur?

- Tabii, çok doğru. Ama bazı ülkeler vardır, mesela ABD. Orada başkanların eşleri de kocalarının yanında epey rol oynarlar.

Bizdeki fark İslam’ın kadını mahrem görmesinden mi kaynaklanıyor?

- Evet. Bir Müslüman, hanımını resepsiyonlara, içkili davetlere çıkarmaz.

Yani Hayrünnisa Hanım hiçbir davete katılmamalı size göre?

- Bence katılmamalı. Ama Abdullah Gül bugüne göre dindar biri. Bundan iki yüzyıl önce yaşamış bir Müslüman mezarından kalkıp baksa İslamiyet’ten uzaklaşmış vaziyetteyiz aslında.

Bugüne göre dindar ne demek?

- Kimse darılmasın, ama bugünkü Müslümanlar klasik dindarlık ölçüsüne göre doğru dürüst not alamazlar. Ben kimsenin dinine saldırmak için söylemiyorum bunu. Abdullah Gül bu toplumun bir ürünü. Demokratik yolla başa geldi. Önce bunu kabul edeceksiniz.

Onu artık herkes kabul ediyor da Hayrünnisa Gül’ü kabul etmekte hâlâ tereddütler var.

- Edecekler efendim. Benim tavsiyem pek ortalığa çıkmaması.

Asıl mesele ortalığa çıkmasında zaten...

- O zaman tek renk sade giysilerle çıksın. Bir de muhakkak Paris’teki bir modaevinden tesettüre girsin. Yoksa Ankara tesettürü, Kayseri tesettürü ile başarılı olamaz. Bastıracak parayı Yves Saint Laurent’den giyinecek. O zaman başına öyle bir şal atacak ki bütün dünya ona hayran kalacak.(Tesettürle Çıkacaksa Paris'e Gitsin | Aktif Haber) ALINTI

ARTIK İYİCE SAÇMALAMAYA BAŞLADILAR.
YORUMU SİZE KALMIŞ....
mavidamla Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla