Kayit Sİlme ,kayit Yenİleme,ÖĞretİm SÜresİ,muafİyet KAYIT SİLME
Kaydını sildirmek isteyenler, illerdeki AÖF Bürosuna bizzat kendileri kayıtlarını sildirmek istediğini açıkça belirten bir dilekçe ve öğrenci kimlik kartıyla birlikte başvurmalıdır.
Posta ile ya da bir yakın tarafından kayıt silme işi yapılmamaktadır. KAYIT YENİLEME
Kayıt yenileme işlemleri her yıl AÖF Bürolarında yapılmaktadır.
· Kayıt yenileme süresi içinde kayıtlarını yeniletmemiş olanlar sınavlara katılamazlar, hiçbir öğrencilik haklarından (öğrenci belgesi, öğrenim durum belgesi, paso vb.).
· Hangi sınıfta olursa olsun iki yıl üst üste kaydını yeniletmeyenlerin kayıtları silinir. Bu öğrencilerin ertesi yıl kayıt yeniletmeleri mümkün olmadığı gibi, ÖSYS sonucu da yeniden yerleştirilseler de tüm derslerden sorumlu olarak 1.sınıftan öğretime başlamaları gerekir.
· Zorunlu nedenlerle bir öğretim yılında kaydını yeniletmeyen öğrencilerin, takibeden yıl kaydını yenileterek, bıraktıkları yerden öğretime devam hakları bulunmaktadır. ÖĞRETİM SÜRESİ
İktisat ve İşletme Fak. Kayıtlı öğrenciler kayıt yaptırdıkları yıldan başlayarak 7 yıl önlisans öğrencileri 4 yıl süre ile öğrencilik haklarından yararlanabilirler.
· Bu süreler içinde kaydını yeniletmediği için öğrencilik haklarından yararlanamayan öğrenciler, bu hakkı kullanmış sayılırlar.
· Bu sürelerin bitiminden sonra, kayıt yeniletenler sınavlara katılabilirler, ancak öğrencilik haklarından yararlanamazlar. MUAFİYET
- Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri kaydedildikleri ve bulundukları sınıf, bölüm ve programdan okutulan derslerin tümünü almak zorundadırlar. Öğrencilere yükseköğretim kurumlarında, daha önce okudukları ve başardıkları dersler dolayısıyla hiçbir şekilde muafiyet tanınmaz.
- Açıköğretim öğrencisi iken ÖSYS sınavlarına girerek yeniden yerleştirilenler, önceki kaydını sildirmek koşuluyla, yerleştirildikleri bölüm ve programın I.sınıfına kayıt yaptırabilirler. Daha önce okudukları ve başardıkları dersler dolayısıyla hiçbir şekilde muafiyet tanınmaz.
__________________ Birak ellerimi Üç satir yazacagim Üç satirda sEn!... Birak gözlerimi Dört yana bakacagim Dört yanda sEn!... Birak yüregimi Bin kere sevecegim Bin kerede sEn!.. .... "Anam aşk, babam aşk !... Peygamberim aşk, Allahım aşk!... Bu aleme aşkı ve sevgiyi söylemeye geldim." ..Mevlana.. Çatlaklar kutsaldır; ışığı içeri sızdırırlar...
%100 TÜRK |