![]() |
| |||||||
| Kitap Özetleri ve dergi Kitap Özetleri ve dergi, kitap özeti, kitap özetleri, kitap tanıtımı, kitaplar hakkında, özetler, özet indir |
![]() |
| | Konu Seçenekleri | Modları Göster |
| | #1 | |
| Chiaro Di Luna ![]()
Teşekkür Etme: 12.991
1.418 Mesajina 3.805 Defa Tesekkur edildi
Blog Yazıları: 2
Tecrübe Puanı: 77740882 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ŞAHBABA Osmanoğulları'nın son hükümdarı VI.MEHMET VAHİDEDDİN'in hayatı,hatıraları ve özel mektupları..... VATAN HAİNİ MİYDİ?........... "....Facialara kalkan olamadım ise de,siper-i saika(paratoner) vazifesi gördüm.Bütün musibetleri üzerime çektim.Kendimi feda ederek vatanı kurtarmaya çalıştım.Dinine,devletine,vatanına ve milletine hıyanet edenlerin aziz Allah'ın kahreden kudretli gücüne hedef olması için yakarıyorum..." MEMLEKETİNİ NİÇİN TERKETTİ?............. "...Her tarafı istila eden inkılab ve ihtiras içinde karşı koyma yahut başeğme imkanını bulamadım.Kamuoyunda sükun ve durumda açıklık belirinceye kadar Istanbul'dan ayrılmaya karar verdim..." GİDİŞİ 'KAÇIŞ' MIYDI?................ "...Vekili olduğum şanı yüce peygamberin yaptığını yaptım,Hicret ettim..." VE,GERÇEKLER:....................... "...Elbet birgün hak kuvvete üstün gelecek ve necib milletimiz hakikatleri öğrenecektir..." Torunları,Sultan Vahideddin'e Şahbaba derlerdi...Şahbaba,yukarıdaki satırları ölmümünden sadece birkaç gün önce yazmıştı... Son padişahın tarihteki rölü yıllarca tartışıldı ama,o hiç katılmadı bu tartışmaya...Şimdi ölümünün üzerinden 80 küsur yıl boyunca ailesinin titizlikle sakladığı özel arşivi ilk kez bu kitapla gün ışığına çıkıyor ve Sultan Vahideddin hakkındaki tartışmalara belgeleriyle,mektuplarıyle,yarım bıraktığı anılarıyla,yani kendi kalemiyle katılıyor... Murat Bardakçı'nın titiz bir araştırmayla topladığı ve bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmamış belgelere dayanarak kaleme aldığı Şahbaba sadece Sultan Vahideddin'in değil,ailesinin ve yakın çevresinin de hikayesi...Hükümdarın kızı Sabiha Sultan'ın ifadesiyle; "Masalı andıran bir hayat yaşayıp başdöndürücü iniş-çıkışlar ve taşkın fırtınalar atlattıktan sonra pek de kolay olmayan bir şekilde ayakta kalabilen insanların" öyküsü... Yazar:Murat BARDAKÇI Yayınevi:Gri Yayın Dizisi---PAN YAYINCILIK | |
| | |
| | #2 |
| Üye ![]() ![]()
Teşekkür Etme: 276
87 Mesajina 209 Defa Tesekkur edildi
Tecrübe Puanı: 466 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkürler moonlight,yakın tarihimizin açığa çıkmamış bazı gerçeklerini öğrenmek bakımından önemli bir kitap..en kısa zamanda edinicem,: emeğine sağlık..
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
| |
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Penceremden Gökyüzüne Sarkarken Aşk,Murat Kefeli,Kitap Özeti | zeynep | Kitap Özetleri ve dergi | 0 | 08-09-2008 13:54 |
| Hizbullah Ve Hamas,Murat Erdin,Hizbullah Ve Hamas Kitap Özeti | zeynep | Kitap Özetleri ve dergi | 0 | 07-10-2008 15:05 |
| Murat Boz Kimdir? Murat Boz Hayatı-Murat Boz Biyografisi | cindy | Müzik | 1 | 06-28-2008 10:42 |
| kitap özeti | damla.k | Kitap Özetleri ve dergi | 9 | 10-18-2007 23:11 |
| Girdap(kitap özeti) | Safak | Kitap Özetleri ve dergi | 0 | 05-08-2007 17:22 |
Forumumuzda yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir,sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız İletisimden bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede
gereken yapılacaktır.
Report Abuse, Harassment, Scamming, Hacking, Warez, Crack, Divx, Mp3 or any Illegal Activity to
Contact- İletişim Gizlilik Bildirimi Forum Kurallarımız
oyuncakalsak.com Geldik