Baktabul.CoM, Msn messenger ifadeleri, Avatar, gif, smiley, Resimli Siirler, izle, indir, Komik Resimler, programlar, Resimleri, Haberler  

Geri Dön   Baktabul.CoM, Msn messenger ifadeleri, Avatar, gif, smiley, Resimli Siirler, izle, indir, Komik Resimler, programlar, Resimleri, Haberler > GENEL KÜLTÜR VE SANAT > Edebi Yazilar > Kitap Özetleri ve dergi

Kitap Özetleri ve dergi Kitap Özetleri ve dergi, kitap özeti, kitap özetleri, kitap tanıtımı, kitaplar hakkında, özetler, özet indir

Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 04-10-2007, 14:48   #1
Chiaro Di Luna

Teşekkür Etme: 12.991
1.418 Mesajina 3.805 Defa Tesekkur edildi
Blog Yazıları: 2
Tecrübe Puanı: 77740882
moonlight Baktabul'un Çılgınımoonlight Baktabul'un Çılgınımoonlight Baktabul'un Çılgınımoonlight Baktabul'un Çılgınımoonlight Baktabul'un Çılgınımoonlight Baktabul'un Çılgınımoonlight Baktabul'un Çılgınımoonlight Baktabul'un Çılgınımoonlight Baktabul'un Çılgınımoonlight Baktabul'un Çılgınımoonlight Baktabul'un Çılgını
:okur: Şahbaba-Murat BARDAKÇI, Şahbaba Kitap ÖZeti

ŞAHBABA

Osmanoğulları'nın son hükümdarı VI.MEHMET VAHİDEDDİN'in hayatı,hatıraları ve özel mektupları.....

VATAN HAİNİ MİYDİ?...........
"....Facialara kalkan olamadım ise de,siper-i saika(paratoner) vazifesi gördüm.Bütün musibetleri üzerime çektim.Kendimi feda ederek vatanı kurtarmaya çalıştım.Dinine,devletine,vatanına ve milletine hıyanet edenlerin aziz Allah'ın kahreden kudretli gücüne hedef olması için yakarıyorum..."

MEMLEKETİNİ NİÇİN TERKETTİ?.............
"...Her tarafı istila eden inkılab ve ihtiras içinde karşı koyma yahut başeğme imkanını bulamadım.Kamuoyunda sükun ve durumda açıklık belirinceye kadar Istanbul'dan ayrılmaya karar verdim..."

GİDİŞİ 'KAÇIŞ' MIYDI?................
"...Vekili olduğum şanı yüce peygamberin yaptığını yaptım,Hicret ettim..."

VE,GERÇEKLER:.......................
"...Elbet birgün hak kuvvete üstün gelecek ve necib milletimiz hakikatleri öğrenecektir..."

Torunları,Sultan Vahideddin'e Şahbaba derlerdi...Şahbaba,yukarıdaki satırları ölmümünden sadece birkaç gün önce yazmıştı...
Son padişahın tarihteki rölü yıllarca tartışıldı ama,o hiç katılmadı bu tartışmaya...Şimdi ölümünün üzerinden 80 küsur yıl boyunca ailesinin titizlikle sakladığı özel arşivi ilk kez bu kitapla gün ışığına çıkıyor ve Sultan Vahideddin hakkındaki tartışmalara belgeleriyle,mektuplarıyle,yarım bıraktığı anılarıyla,yani kendi kalemiyle katılıyor...
Murat Bardakçı'nın titiz bir araştırmayla topladığı ve bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmamış belgelere dayanarak kaleme aldığı Şahbaba sadece Sultan Vahideddin'in değil,ailesinin ve yakın çevresinin de hikayesi...Hükümdarın kızı Sabiha Sultan'ın ifadesiyle;
"Masalı andıran bir hayat yaşayıp başdöndürücü iniş-çıkışlar ve taşkın fırtınalar atlattıktan sonra pek de kolay olmayan bir şekilde ayakta kalabilen insanların" öyküsü...

Yazar:Murat BARDAKÇI
Yayınevi:Gri Yayın Dizisi---PAN YAYINCILIK
moonlight Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to moonlight For This Useful Post:
aysel_61 (04-10-2007), GönüL (04-10-2007), hfahri75 (04-14-2007), Misafir (04-10-2007)
Eski 04-10-2007, 17:49   #2
Üye

Teşekkür Etme: 276
87 Mesajina 209 Defa Tesekkur edildi
Tecrübe Puanı: 466
aysel_61 Önümde Diz çöküp Eğilaysel_61 Önümde Diz çöküp Eğilaysel_61 Önümde Diz çöküp Eğilaysel_61 Önümde Diz çöküp Eğilaysel_61 Önümde Diz çöküp Eğilaysel_61 Önümde Diz çöküp Eğilaysel_61 Önümde Diz çöküp Eğilaysel_61 Önümde Diz çöküp Eğilaysel_61 Önümde Diz çöküp Eğilaysel_61 Önümde Diz çöküp Eğilaysel_61 Önümde Diz çöküp Eğil
yeahh

teşekkürler moonlight,yakın tarihimizin açığa çıkmamış bazı gerçeklerini öğrenmek bakımından önemli bir kitap..en kısa zamanda edinicem,: emeğine sağlık..
aysel_61 Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to aysel_61 For This Useful Post:
Misafir (04-10-2007), moonlight (04-11-2007)

Bookmarks

Konu Seçenekleri
Modları Göster